Search
  • Sjamanmarianne

Shinrin Yoku - å vandre inn i naturen med åpne sanser

Updated: Aug 17, 2019


Det er bra for kropp og sjel å gå i skogen. I japan er skogsbad/ shinrin Yoku veldig utbredt og en rekke studier viser helsefordeler innen hjerte-kar, immunforsvar og forbedring av det mentale.

Jeg har blitt avhengig av denne formen for meditasjon. Ved hjelp av teknikker og symboler som jeg har med meg fra Rainbow Reiki og White Feather tradisjonen, kommer jeg enda dypere i kontakt med naturen. Jeg rusler inn med åpne sanser og en liten veske med skrivesaker, runer og vannflaske. Jeg prøver å gå i minimum 20 minutter før jeg sitter meg ned og mediterer. Dette gjør jeg daglig, og jeg har lagt merke at jeg klarer å beholde roen bedre i stressede situasjoner, eller når kidza får sine prepubertale utbrudd. Det er så facsinerede å se hvordan moder jord speiler meg og gir meg visdommen jeg trenger for å hente dypere kunnskap rundt de temaene jeg jobber med.Det tar tid å integrere nye vaner I livet, og den fasen som jeg er i nå, er i overgangen mellom å bli drevet av startmotoren i 1 chakra, til å finne motivasjonen bak det som gir drivkraft til 2 chakraet, hovedmotoren. Drivkraften bak startmotoren er ofte basert på selvdisiplin eller hvor flink din coach er til å motivere deg. I fjor fikk jeg en utfordring fra min spirituelle veileder. Jeg skulle gå barfot ut i naturen hver dag over en lengre periode. Jeg gjorde det så lenge jeg måtte for å kvalifisere meg til "premien" og en stund etter det også. Men så kom vinteren og "julestria" og jeg hadde plutselig mye annet jeg måtte gjøre, så da falt denne rutinen litt ut. I fjor la jeg merke til hvordan naturen holdt pusten mens joggere suste forbi, og hvordan lydene plutselig kom tilbake en tid etterpå. Jeg holdt litt pusten sammen med fuglene og trærne og lot meg fascinere over det. Jeg kunne være ute i timesvis, og fant mitt eget private sted i skogen som jeg kalte for "stua mi". Et slags magisk sted, slik som jeg hadde i barndommen.

I år er det veldig annerledes. Jeg har funnet motivasjon til å gjøre det uten selvdisiplin, og jeg syns det er beroligende og lærerikt. Jeg holder fremdeles pusten sammen med naturen når det haster noen forbi, men jeg opplever at naturen har begynt å "snakke" til meg på et litt dypere plan. plutselig har jeg oppdaget at den gir meg tegn i form av symboler i trærne, kraftdyr kommer inn i meditasjonen min , eller viser seg på andre måter som advarsel, til inspirasjon eller som en klapp på skulderen.


For noen uker siden, satt jeg og mediterte over et spørsmål, Jeg var bekymret for om en helt spesiell spirituell guide hadde forlatt meg. Jeg kikket opp på himmelen like etter meditasjonen og kikket rett opp på en Ørn som sirklet rundt langt der oppe. Ørnen representerer kontakt med det guddommelige samtidig som man er godt forankret her nede på jorden. Den natten hadde jeg en drøm I tillegg som gav meg litt mer utfyllende svar. Det var helt trygt å gi slipp på frykten vedrørende mitt tema, denne spirituelle guiden er fremdeles med meg, men har trukket seg litt til side for å gi plass til min spirituelle utvikling.


En annen gang satt jeg på en trestubbe litt lenger inne i skogen, og ble bitt på låret av en maur. jeg slår opp i boka på kraftdyr maur, der står det at jeg må passe meg litt, hvis jeg har det for travelt vil jeg bli offer for dem som ikke tjener til det høyeste gode i situasjonen, er jeg for utålmodig, kommer Coyoten og saboterer med sin klossete natur. En stund senere etter en mislykket tinderdate, fikk jeg meg en ny aha opplevelse da mauren beit meg i tåa og minte meg på lærdommen den hadde prøvd å komme med noen uker tidligere. Jeg ødela den der tindergreia ved å stresse og være utålmodig. No big deal, men nyttig lærdom å ta med seg videre.

En frosk viste seg på en annen tur og bevisstgjorde at jeg hadde behov for å rense meg, ta et bad og gråte litt. Jeg liker ikke å gråte, ikke fordi jeg syns det er flaut eller ikke tør å vise slike følelser, men mer fordi jeg syns det er slitsomt. Så satte jeg meg ned og fikk ut litt oppsparte følelser. Jeg må jobbe litt mer med det å kunne gråte litt oftere slik at det ikke blir for mye å rense opp I hver gang. Slik regnet skyller bort skitt og støv i naturen, hjelper tårene oss å rense ut det vi er klar for å gi slipp på og ikke har behov for å bære på lenger.


På veg hjem fra en venninne stod det en elg midt I veien. Jeg sakket ned farten, og bråbremset da den ikke helt hadde bestemt seg for hvilken vei den skulle gå. Tidligere den dagen hadde jeg vært på en gård, og der var det mye urolig energi, så jeg spurte en av mine spirituelle guider om lov til å gjøre noe for å lette på energiene. men fikk beskjed om at jeg ikke skulle gjøre noe. Elgen viste seg som en bekreftelse på at jeg hadde tatt riktig avgjørelse.


På en ettermiddagstur fikk jeg øye på en vakker hakkespettfjær. Hakkespetten representerer positive forandringer og moder jords hjerterytme. Den hjelper oss med å hakke hull i fastgrodde mønstre og minner oss på å spørre om hjelp av de rundt oss og å ta godt vare på familien. Jeg står midt i en relativ stor forandring i livet nå med ny jobb. Jeg må finne en ny hverdagsrytme og sørge for at denne ikke går utover familien min. Og så har jeg litt høy terskel for å spørre om hjelp. så viktig påminnelse dette.


tidlig en sommermorgen satt jeg med perfekt utsikt over soloppgangen og gikk inn i en meditativ tilstand. Jeg var litt usikker på om den nye jobben min kanskje var litt for mye for meg. Jeg hadde uro I kroppen og slet med å få sove og roe ned etter jobb. og sov plutselig så dårlig etter nattevaktene mine. Jeg tenkte at hvis det skulle fortsette slik, ble jeg nødt til å gi slipp på en av jobbene, I det jeg sitter og grubler, spratt sola frem i en aldeles nydelig soloppgang, jeg følte meg helt trygg på at jeg ville finne en løsning.

Da jeg kom hjem var det en udefinerbar eim av skog I hele leiligheten. Jeg går opp trappa til 2 etg og koser på hannkatten som ligger i vindusposten. Men så hører jeg en lyd fra kjøkkenet og oppdager en noe stresset sommerfugl som prøver å borre seg ut gjennom vinduet. Jeg åpner vinduet og hjelper den ut. For et vakkert symbol; "Å slippe fri en sommerfugl." Det var den bekreftelsen jeg trengte. I min nye jobb får jeg lov til få utfolde meg, Her kan jeg ta frem medisinkvinnen og øse av min kunnskap som Biopat og mangeårig interesse for kosthold, ernæring, urter, fermentering og lavkarbo. Jeg kan spre vingene og slippe løs min indre sommerfugl og det føles skikkelig godt ut. Og når det gjelder problemer med å sove , fant jeg en fin urtetinktur. for uten søvn duger hvertfall ikke denne superkvinnen i lengden.


Skogsbading har blitt en viktig del av hverdagen. På hektiske dager, velger jeg bort andre ting for å få tid til et lite skogsbad. Det er alltid visdom å hente i naturen selv når man kommer stressende nedover stien. En liten fugl hoppet ut av buskene å kvittert mot meg en gang jeg hadde dårlig tid og fortet meg gjennom skogen. Da satte jeg tempoet ned, tok et par dype åndedrag og gikk rett bort til benken "min" og bare satt der og kjente på hvor heldig jeg er. Heldig som får lov til å gå denne utviklingsveien og heldig som har slik flott natur rett utenfor stuevinduet mitt. Hvis jeg er sliten, deppa eller umotivert, er det så deilig å kunne kjenne jord og røtter under føttene. Da kommer energien tilbake og så blir hverdagen litt mer spennende. Jeg mener ikke at man skal se etter tegn over alt, det kan fort bli litt destruktivt, men om det er en gren, fjær eller stein som "snakker til deg", kan du jo ta den opp, holde den mellom hendene og spørre om den vil dele litt visdom med deg. Dersom du åpner opp sansene dine, vil du få svar.95 views
 

Bjørnebærveien 10A, 3142 Vestskogen, Norway

+47 413 29 285

Subscribe Form

©2018 by Marianne Aase - sjaman, healer og medisinkvinne. Proudly created with Wix.com

  • Facebook