Search
  • Sjamanmarianne

En perfekt uperfekt brunost

Ikke alle matprosjekter blir slik som jeg har tenkt det. Og det er faktisk helt ok altså. Noen ganger blir resultatet mye bedre enn jeg kunne ha forestille meg det selv, og andre ganger blir det slik som med denne veganske brunosten, rett og slett mislykket.
Full av overmot forsøkte jeg meg først på å lage havrefløte. Fargen ble jo helt perfekt på melka, så med litt lecitin og fett, tenkte jeg at det gjorde susen, og at jeg hadde klart å lage havrefløte. Min helt egen hovedingrediens til brunost virket perfekt, men den gang ei. Konsistensen på den ferdige brunosten ble en mellomting av sprettball og prim, og smaken ble noe udefinerbart. En slags karamellisert sjampinjong eller pepperkakefudge med grønnsaksbuljong. Egentlig litt godt altså, men ettersmaken klarte jeg aldri å bli helt venn med. Men vi kaster ikke mat her i huset, så den ble spist litt etter litt sammen med mine fermenterte knekkebrød og meierismør.


Så da skal jeg aldri mer forsøke meg på å lage vegansk brunost igjen eller?

selfølgelig skal jeg det, for som i så mange andre områder i livet, kan man ikke gi opp. Noen ganger må man bare la prosjektene ligge litt, og ofte må man forsøke fra uhorvelig mange forskjellige innfallsvinkler før den perfekte løsningen åpenbarer seg. Akkurat som dikteren som har skrevet noe som bare ikke blir ferdig, når man tar en selfie og ikke klarer å få til den rette vinkelen, når man syns man har forsøkt på alle mulige måter å megle i en konflikt, eller noe man går å bærer på som man bare ikke er helt moden for å tilgi enda.


Da syns jeg det er veldig behagelig å konsentrere meg om slike "små ilands problemer" som brunost, For trossalt befinner jeg meg i det trygge hjørnet i verden som heter Norge, Jeg har tak over hodet, nok mat på bordet, klær som holder meg varm, min datter har gåavstand til skolen og jeg har både tid og ressurser til å fundere på årsaken til mitt mislykkede brunostprosjekt. Løsningen kommer den, om jeg bare er åpen for å ta i mot den. Før jeg aner ordet av det, er min magevennlige brunost en realitet og så vet jeg at de andre brikkene faller på plass litt etter litt de også.

58 views
 

Bjørnebærveien 10A, 3142 Vestskogen, Norway

+47 413 29 285

Subscribe Form

©2018 by Marianne Aase - sjaman, healer og medisinkvinne. Proudly created with Wix.com

  • Facebook